Какво е WHOIS защита на информацията?

Всеки домейн има свой собствен Whois, т.е. запис, който предоставя основна информация като данни за контакт на собственика на домейна, дата на изтичане, имена на сървъри и т.н. Съгласно правилата на ICANN (организацията, която отговаря за управлението на всяко едно TLD), всички данни за контакт трябва да бъдат валидни и актуални в Whois директорията за предотвратяване на измами.

Въпреки това, предоставянето на лични данни онлайн може да изложи собствениците на домейни на риск от кражба на самоличност или отвличане на домейн. Ето тук идва и необходимостта от услугата Whois защита на информацията.

Потърсете домейн

и вземете веднага своята WHOIS защита

Домейни с WHOIS защита:

Гарантирана защита на домейна

Активирайки опцията Защита на WHOIS информацията, всичките ви лични данни ще бъдат заменени с обща информация. Освен това имейл адресът ви ще бъде заменен със защитена със спам пощенска кутия, която ще филтрира спама и ще изпраща само ценна комуникация до личния ви имейл адрес. По този начин данните за домейна ви ще бъдат напълно защитени и скрити от публичното пространство. Услугата работи като щит срещу:

  • злоупотреба с лична информация
  • спам
  • хакерски атаки
  • измами
  • всякакви недобронамерени действия

Лесно WHOIS управление на един или множество домейни

Освен защитени, личните ви данни трябва да са актуални и да предоставят точна информация за притежателя на конкретния домейн.

Ние от Лонекс ви предлагаме удобен и лесен начин, с който ще може да променяте нужната Whois информация. С нашия Hepsia Домейн мениджър ще имате възможност да управлявате WHOIS информацията на един или повече домейна само с едно кликване на мишката. След като промените данните, те ще се актуализират почти веднага.

Лесно WHOIS управление <span>на един или множество домейни</span>