Какво означава думата "домейн"?

Терминът домейн, на английски "domain или domain name", означава "област, притежание". Домейнът представлява конкретно име или съчетание от имена. Това име е уникално и не може да се повтаря. Домейните водят към определени уеб страници в Интернет. С по-прости думи казано, домейнът е името и адреса на вашия сайт.

За да притежавате домейн, трябва да го регистрирате. Домейните се регистрират за определен период от време. Лонекс предоставя възможност за безплатна регистрация на домейн, а в случай че името е заето, предлага й опцията трансфер на домейни.

Ползите да изберете домейн от Лонекс

Защита за вашите домейни

WHOIS Защита на информация

Тъй като WHOIS информацията за домейна е публично достъпна и съдържа лична данни за регистранта, ние предлагаме функция за защита на самоличността. Тя ще скрие всяка лична информация в Интернет и ще я замени с тази на нашата фирма. Защитете всеки свой домейн, регистриран или прехвърлен в Лонекс с услугата WHOIS Защита на личните данни.

WHOIS Защита на информация

Сигурни SSL Сертификати

Защитете цялата информация, която предоставят посетителите на вашия сайт, а именно: информация за кредитна карта, банкови сметки, пароли, имейли и други, като поръчате SSL сертификати. Това е един от най-сигурните начини да спечелите доверието на вашите клиенти.

Сигурни SSL Сертификати

EPP защита от трансфер

Ще получите още една защитна функция, която няма да позволи на никого да прехвърли вашия домейн без ваше разрешение или ваше знание. EPP на домейна представлява специален код/ключ, който е необходим, за да се прехвърли един домейн от една фирма в друга. Само собственикът на домейна може да получи EPP кода.

EPP защита от трансфер

Заключване на домейни

Функцията, която предлагаме с всички наши cloud хостинг услуги, предотвратява прехвърлянето или използването на домейните ви без ваше разрешение. Опцията може да бъде активирана или деактивирана от собственика на домейна.

ВАЖНО: Ако се опитвате да прехвърлите име на домейн в нашата компания, но статуса на домейна е "заключен" или "забранен", трябва да се свържете с текущия си регистрар и да поискате домейна да бъде отключен за прехвърляне.

Заключване на домейни